ادبیات داستانی

داستان لهستانی

نگاهی به داستان لهستانی و حضور آن در ایران

ارائه‌شده توسط علیرضا دولتشاهی، در نشست عصری با «اولگا  توکارچوک»، شهر کتاب، تهران ۱۲ آذر ۱۳۹۸ با سلام و تشکر از فرصتی که در اختیار من گذاشته شد تا در…

خدا در ادبیات مدرن آلمان

نگاهی به خدا در ادبیات مدرن آلمان

در ادبیات معاصر، گرایش‌های دینی چه جایگاهی را به خود اختصاص می‌دهند؟ آیا طرح این پرسش ناممکن یا حتی کودکانه است؟ شاید در نظر کسانی که معتقدند مرحلۀ دینی در…

دراکولا-برام-استوکر

انسان نامیرا، بودن یا نبودن…

کتاب دراکولا نوشته‌ی برام استوکر یکی از مطرح‌ترین کتاب‌های ژانر وحشت است. موضوع این کتاب در مورد خون آشامی به نام کنت دراکولا است. این کتاب و کتاب‌‌های بسیاری از…

نقد و بررسی رمان اسب دریایی

باید ماند، پذیرفت و در این وضعیت جدید زندگی کرد!

رمان اسب دریایی چهل‌وهفت فصل دارد و با مقدمه‌ای بسیار مهم و حساب‌شده آغاز می‌شود؛ مقدمه‌‌ای که می‌تواند حتی فصل نخست در گشایش این رمان به‌شمار بیاید. این مقدمۀ تک‌صفحه‌ای…

محبوبه نجف خانی

مترجمان تازه‌کار حتماً باید این نکات را بدانند…!

-خانم نجف‌خانی پیش از ترجمه یک کتاب‌ چه کارهایی می‌کنید؟ چگونه خودتان را آماده می‌کنید؟ ترجمه یک کتاب به چه پیش‌زمینه‌هایی نیاز دارد؟ آیا هیچ الزام و پیش‌زمینه‌ای برای این…

محبوبه نجف خانی

ترجمه مرا به فضای خوشایند نوجوانان می‌برد!

«زمانی که ترجمه می‌کنم، وارد فضای دیگری می‌شوم و از فضای پر از مشکلات فعلی دور می‌شوم. به فضای خوشایند دنیای نوجوان‌ها وارد می‌شوم و با آن­ها همراه می­شوم و…

داستان در دنیای مجازی

داستان در دنیای مجازی

داستان همیشه روشی برای دست‌آموز کردن مخاطب بوده. چنانکه می‌تواند آشفتگی و فشار زندگی روزمره را بکاهد. اما در ادبیات، داستان راهی است برای درک زندگی‌‌، تجربه‌ای است که متضمن…

درباره آندری تارکوفسکی

نگاهی به جهان تارکوفسکی

«هنرمند بجای همه کسانی سخن می‌گوید که خود توانایی سخن گفتن ندارند.» این جمله معروف از آندری تارکوفسکی است؛ کسی‌ که در سال‌های واپسین زندگی‌اش درد و رنج هجرت به…

برشت-ارسطو

درباره‌ی رویارویی برشت و ارسطو

برتولت برشت، نمایشنامه‌نویس و کارگردان آلمانی، از زمره‌ی هنرمندانی بود که وظیفه‌ی اصلی هنر را تعلیم و آموزش می‌دانست و اثر هنری را محصول الهام یا ذوق شخصی محسوب نمی‌کرد….